0637696101

06-37696101

info@praktijknefesh.nl

info@praktijknefesh.nl

Openingstijden

woe-vrij

Ontdek de helende kracht van jouw onbewuste!

Hypnotherapie

Het helende vermogen in jezelf! Hypnotherapie is een heel natuurlijke manier van helen en veranderen. Deze eeuwenoude manier van benaderen, gaat er vanuit dat wat nodig is om te veranderen in jou zelf aanwezig is. Hypnotherapie kent zeer effectieve en efficiënte methoden en technieken voor al je problemen, klachten en (levens)vragen.

Hypnotherapie is een mogelijkheid om je te begeleiden, bijvoorbeeld:

 • als je inzicht wil krijgen in onwelkom gedrag zodat je het kan veranderen
 • als je emotionele blokkades in beweging wilt brengen
 • als je psychische moeilijkheden wilt transformeren
 • als je een nare ervaring of trauma hanteerbaar of waardevol  wilt maken
 • als je spiritueel wilt groeien 
 • als je lichamelijke klachten wilt begrijpen en veranderen of hiermee om wil leren gaan

Hypnotherapie is een veelzijdige vorm van begeleiding die de kern van je probleem direct en efficiënt aanpakt. Door de veelal indirecte aanpak vindt er zich op een onbewust niveau een blijvende verandering plaats, waarvan je je hele leven plezier ervaart.

 

 

Hypnose

Hypnotherapie maakt gebruikt van ontspanning, meditatie, visualisatie en hypnose. Kijk bij hypnose voor  meer uitleg over hypnose.

Methoden & Technieken 

Veelzijdig ook omdat binnen de hypnotherapie gebruik gemaakt wordt van verschillende methoden en technieken, zoals NLP, Regressie-therapie, reincarnatie-therapie, DRT, ontspanningsoefeningen, visualisaties, zielsprogressie, innerlijk-kind-werk.

Kijk bijvoorbeeld bij:

In mijn hypnotherapeutische praktijk maak ik gebruik van een integratie van verschillende methoden en technieken. Uitgangspunt hierbij is aan te sluiten bij de behoeften en vragen van jou als persoon, maar ook jouw manier van leren. Waar de een in zichzelf de juiste verandering kan bewerkstelligen door anders te doen, verandert de ander door zich dingen voor te stellen of er anders over na te denken.

Zo kun je met ademoefeningen in contact komen met je lichaam en zul je je sterker en zelfverzekerder voelen.
Je kunt je aandacht richten op innerlijke beelden en zo pijnklachten leren veranderen.
Je kunt je innerlijke kind visualiseren en je weer heel voelen, intuïtiever.
Zo kun je je innerlijke krachten gewaar worden en je weer gedreven en ambitieus voelen.

Met doeltreffende technieken is het mogelijk je weer sterker, assertiever, zekerder, bewuster en gezonder te voelen. Je meer heel, meer jij te voelen.

Hypnose

Hypnose

Hypnose is een ontspannen toestand van naar binnen gericht zijn. Een toestand waarbij je in contact bent met je innerlijke werkelijkheid en waarbij je je van de omgeving kan losmaken.
De beelden, geluiden, sensaties of gevoelens die hierbij opkomen vanuit het onbewuste kunnen je helpen inzichten over jezelf op te doen. Hierdoor kun je ook zelf oplossingen vinden voor problemen of de balans in jezelf herstellen. De hypnotherapeut vertrouwt op het zelfhelende vermogen van het onbewuste van de cliënt.

Een natuurlijke toestand

Deze toestand van hypnose is een natuurlijke, ontspannen toestand. Je bent in hypnose …

 • Wanneer je iemand heel langdradig en onsamenhangend hoort spreken en jij op dat moment denkt aan wat je allemaal nog moet doen.
 • Op het moment dat je geheel opgaat in je hobby, in een spannende film of tijdens een autorit waardoor je de tijd en je omgeving vergeet.
 • Op een moment dat je weet dat je heftiger reageert op je partner dan bij de situatie past en je als het ware reageert met een deel van jezelf dat nog kind is.

Of ont-hypnotiseren?

In de sessies is er dan ook eerder sprake van ont-hypnotiseren dan van in hypnose brengen…

 • Op het moment dat je bij je oude baan blijft, omdat je een nieuwe baan toch nooit aan zult kunnen.
 • Wanneer je geen nieuwe relatie aangaat omdat je het niet waard bent om van te houden.
 • Wanneer je ervan overtuigd bent dat jou altijd ongeluk overkomt.


Misverstanden rond hypnotherapie

 • Een van de meest gehoorde misverstanden is dat onder hypnose geen wil en geheugen werkzaam zijn. In de moderne hypnotherapie is de eigen wil vertegenwoordigd en kan er niets gedaan worden zonder de toestemming en het bijzijn van de eigen wil. Dit deel blijft namelijk altijd actief en aanwezig op de achtergrond om beter andere innerlijke stemmen te kunnen waarnemen.
 • Je hoeft niet te vergeten wat je onder hypnose hebt gezien, gehoord, geproefd of gevoeld hebt. Het zelfhelende (en zelfwetende) vermogen van het onbewuste kan besluiten niet alles zichtbaar te maken maar bijvoorbeeld wel hoorbaar. Het is het onbewuste, die hierover beslist en controle heeft.
 • Binnen de methoden en technieken van hypnotherapie zul je ervaren dat je zelf degeen bent die verandering en heling kan bewerkstelligen.
 • Daarnaast hecht ik grote waarde in het respectvol omgaan met jouw grenzen.

Niets is onmogelijk

 • Of je nu een pijnlijke herinnering snel en efficiënt wilt verwerken of een diepgaand antwoord zoekt op levensvragen.
 • Of je nu spelenderwijs sterker in het leven wilt leren staan of serieus aan de slag wilt met het afrekenen van belemmerende zaken uit het verleden.
 • Of je nu concreet en tastbaar vooruitgang wilt boeken, je geestelijk en mentaal uitgedaagd wilt worden of je intuitief en spiritueel wilt werken.

Iedere cliënt is uniek en elk contract (hulpvraag) evenzo. Ik wens in te spelen op wat jij nodig hebt en ik ga uit van jou als geheel in plaats van de klacht, het symptoom of het syndroom.

Veel gestelde vragen en opmerkingen over hypnose

 • Moet je in hypnose geloven?

Nee, in hypnose hoef je niet te geloven. Hypnose heeft haar effectiviteit ook bewezen bij klachten en symptomen die verdwenen bij personen die niet geloofden dat zij hypnotiseerbaar waren.
Wel is het essentieel dat je gemotiveerd bent om te veranderen en als de motivatie sterker is dan elke weerstand tegen verandering, dan kan hypnotherapie je helpen.

 • Hypnose werkt vanwege haar placebo-effect. Het onbewuste wekt de gewenste reactie of genezing op.
 1. Het is niet belangrijk waardoor er verandering komt, zolang het maar werkt.
  2. Hypnose is meer dan het zogenaamde placebo-effect; doordat je in een andere bewustzijnstoestand bent, kun jijzelf fysieke veranderingen in je lichaam teweegbrengen.
 • Een hypnotiseur kan je als een kikkertje laten rondspringen?

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen een toneel-hypnotiseur (bijvoorbeeld Rostelli), die uit is op amusement en een hypno-therapeut, die gericht is op heling en genezing. Vertrouw en volg hierbij altijd je gevoel!

 • Elke vorm van therapie werkt evengoed, waarom zou ik kiezen voor hypnotherapie?

Welke therapievorm je ook kiest, motivatie en vertrouwen in jezelf, de therapeut en de methode zijn essentiele ingredienten om veranderingen te bewerkstelligen.
Hypnotherapie is juist daarin bijzonder werkzaam omdat ze via indirecte methoden werkt, daar waar ons hoofd (argumenten, afweermechanismen) ons nog gemakkelijk kan misleiden.

Kortom, met bijzondere methoden en technieken begeleid ik in het ontspannen worden van geest en lichaam, zodat het hart kan gaan spreken.