Over de Praktijk

Splitting 7

Gebouw Splitting 7

Sinds 2014 is praktijk Nefesh gevestigd aan Splitting 7, het herkenbare pyramide-vormige gebouw en verzamelbedrijvencomplex vlakbij het ziekenhuis in Drachten. Het pand is voorzien van Wifi en een wachtruimte.

Het is mogelijk om voor de deur te parkeren. Mochten alle plaatsen bezet zijn, dan is er parkeergelegenheid achter het pand op de Helling. Of op de Zuiderdwarsvaart.

De Ruimte

IMG_20180312_113859
IMG_20180312_115226

De ruimte straalt rust, warmte en geborgenheid uit. Als praktijk voor hypnotherapie is de ruimte ingericht om te kunnen ontspannen en tot jezelf te komen. Om te kunnen spelen in en met de ruimte. Of door ontspanning in een trance te kunnen raken op de sofa of om een healing te kunnen ontvangen op de bank. Wat we ook gaan doen in de ruimte, het allerbelangrijkste is dat jij je ontspannen, op je gemak en veilig voelt.

In de praktijk vinden niet alleen sessies (één op één) plaats, maar ook bijvoorbeeld oefensessies, dialogen, gespreksgroepen, open dagen en workshops. Kijk voor meer informatie bij Activiteiten.

De naam: Nefesh

cropped-cropped-vogeltje-a43.jpg

Een vreemde naam nefesh. Waar komt dat woord vandaan? En waarom is voor deze naam gekozen? De naam van de Praktijk Nefesh betekent ziel. Een woord dat je niet direct kunt vertalen met de geest of de psyche van de mens. De ziel, nefesh, gaat juist over dat wezenlijke, dat essentiële in jou dat niemand anders is, maar tegelijk net zo graag en net zo diep gekend en gezien wil worden als ieder ander. Dat net als ieder ander geliefd wil zijn. Dat dit niet altijd lukt, is menselijk. In mijn praktijk begeleid ik je dan ook met liefde en aandacht naar dit wezenlijke stuk van jou, zodat jij weer jij kan zijn. 

Voor een filmpje wat mij geïnspireerd heeft tot de naam over Nefesh, en waarom mijn logo een vogeltje is, klik dan op deze link.

Praktijk voor Zielsverbinding

Als hypnotherapeut is Anna gefascineerd door de kracht, wijsheid, en eigengereidheid van het onbewuste. In verhalen, kleuren, dromen, symboliek, visualisaties of hoe het onbewuste haar taal ook spreekt, ze heeft altijd de intentie om je tot een heel mens te maken. Om alle barstjes en kreukeltjes te helen, alle deuken en bobbels glad te strijken, alles om jouw ziel weer heel te maken. Dat is de innerlijke ambitie van het onbewuste. En soms pakt dit heel deconstructief uit, of op een manier dat je niet wilt – en niet snapt. En toch geloof ik dat je onbewuste jou wil verbinden met het puurste en meest echte en kwetsbare deel van jezelf; met je ziel.

Die verbinding kan op allerlei manieren tot stand gebracht worden. Door je te verbinden met je ademhaling of je lichaam. Met vergeten kwaliteiten of verborgen krachten. Met je innerlijke stem of je intuïtie. Of door de verbinding weer te maken met de kelders en zolders van je ziel of met het losgeraakte innerlijke kind.

cropped-brugshutterstock_160329236.jpg

De ene ziel is de andere niet. Op een hele natuurlijke, maar speelse manier komt hypnose in haar sessies, consulten en healings voor. Je hoeft nooit bang te zijn dat je over- of meegenomen wordt. Of dat je een stuk – je wil – van jezelf verliest. Integendeel! Anna weet je juist terug te brengen in je kracht, zodat je weet wat je wil omdat het vanuit je hart komt. En dat voelt goed.

Diverse problematieken problematieken en hulpvragen komen voor in praktijk Nefesh. Van het omgaan van hooggevoeligheid (HSP) tot het verwerken van verlies (van baan, partner, (ongeboren) kind). Van het verwerken van (seksueel) misbruik tot het coachen naar de juiste keuze. Van het luisteren van je diepste geheimen, zorgen en verhalen, tot het leren omgaan met angst. Anna ziet niet je probleem, ze ziet joù.

Als praktijk voor Zielsverbinding blijft ze haar interesses, kwaliteiten en talenten ontwikkelen op het gebied van spiritualiteit, zingeving en religie (theologie). Maar ook op het gebied van presentie en wederkerigheid, reading & healing (mediumschap) en allerlei methoden en technieken binnen de (alternatieve) zorg en geneeskunde zoals EMDR, de Luisterkind methode, Touch for Health, etherische olie, Zielsprogressie, NLP en supervisie.

Over Anna

Anna’s haar wiegje stond in 1983 in Stompetoren, ze is daarna als dochter van een dominee verhuisd naar het noorden van het land. Haar thuisland Fryslan. Via haar studie omzwervingen in Groningen en België, is ze in 2012 weer teruggekomen naar het noorden om daar haar diaconale missie en haar praktijk op te zetten in Drachten.

foto anna praktijk 4

Anna houdt van kinderen (ook die in de ‘grote mensen’), van haar man, haar hondjes Noah en Caleb en van oude dingen, zoals antieke meubels, historische steden en wijze oude mensen. 

Anna poogt hobby’s te hebben zoals het strijken op de snaren van een viool, het knutselen van elfjes (en andere natuurwezens), en het schrijven van wat over het hoofd gezien wordt, maar kostbaar is. En alle andere dingen die je ziet als je fietst.

“Anna is lief en zachtaardig. Ze voelt je uitstekend aan en neemt je vervolgens mee.” Of: “Anna weet op een heel diep niveau contact met je te maken, waardoor je je gekend en begrepen voelt.” Weten hoe anderen Anna zien en ervaren? Kijk dan bij Aanbevelingen of schrijf zelf iets in het Gastenboek.https://www.facebook.com/v2.3/plugins/page.php?app_id=249643311490&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df1268efd2eaee7%26domain%3Dwww.praktijknefesh.nl%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.praktijknefesh.nl%252Ff110422043abed8%26relation%3Dparent.parent&container_width=270&height=750&hide_cover=false&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPraktijkNefesh&locale=nl_NL&sdk=joey&show_facepile=true&show_posts=true&width=270

Tweets