Zwangerschap & Ouderschap

Zwanger worden en zijn roept heel wat op. Net als de hormonen kun je alle kanten opschieten. Van intens blij en gelukkig een gat in de lucht springen. Enigszins geschrokken en vol twijfel: Ben ik er wel klaar voor? Ben ik wel een goede moeder? Zwangerschap kan ongewenst uitblijven, het kan ongelegen of onverwacht komen. Het kan oude herinneringen oproepen.

Als zwangere Moeder kun je je krachtiger, intuitiever, meer bij jezelf (of je Levensbron) voelen, maar je kunt ook juist meer onzekerheid, angst en twijfel ervaren over wie je bent, het moederschap, de relatie, de toekomst.
Als Kind kun je in een stuitligging gaan ‘dwarsliggen’, te laat of te vroeg gaan komen, of met een keizersnee. Als kind kun je anders zijn of anders komen dan verwacht. Of helemaal niet meer komen in een miskraam.
Als Vader kun je je onzeker voelen over het vaderschap, over je nieuwe positie als vader, over de relatie of over het brood op de plank. Het kan zijn dat je als vader de familienaam en tradities wil doorgeven, of het juist heel anders wil gaan doen, dan je bent zelf opgegroeid. De Vader kan er niet betrokken bij (willen) zijn, of om wat voor reden dan ook ontbreken.

Als hypnotherapeute kan ik je begeleiden in processen als:

  • (natuurlijk) zwanger worden => Zwanger Worden
  • Genieten van je zwangerschap: vertrouwen in je intuitie en moederinstinct => Zwanger Zijn
  • Ontspannen de bevalling door: (zelf)hypnose en zwangerschapsbegeleiding => Bevallen